Export ustawień

Opinie, porady, pomoc w konfiguracji itp.

Export ustawień

Postprzez TAR_ZAN » 2009-11-11, 13:35

Chciałem wyeksportować wszystkie ustawienia Maxthona, użyłem opcji "Dane użytkownika Import/Export", wtedy pokazał sie komunikat "Ta funkcja wymaga konta Maxthon passport. Chcesz zarejestrować konto?" Potwierdziłem TAK i zarejestrowałem konto, tylko że wtedy otworzyło mi się okienko Maxthona z zalogowanym kontem i wyzerowanymi ustawieniami, to co mam zrobić by wyeksportować ustawienia, które były przed rejestracją konta, głównie mi chodzi o magiczny formularz.

Tak przy okazji jeszcze jedno pytanie, coś mi się porąbało w systemie i Maxthon teraz otwiera mi pliki *.mht jak zwykły plik tekstowy - jak to naprawić.
Jak już tak pytam to jeszcze jeden problem, bywa, że loguje się na stronie, pokazuje że się zalogowałem i za moment przeskakuje do strony, którą oglądałem tylko, że już nie jestem zalogowany, mam tak na tym forum, co ciekawe forum nadal pokazuje, że przeglądam tą stronę mimo braku zalogowania (musiałem użyć innej przeglądarki by napisać tego posta), usuwanie cooki nie pomaga
TAR_ZAN

Re: Export ustawień

Postprzez TAR_ZAN » 2010-03-08, 02:17

Czekałem na informacje o tym problemie, ale nie doczekałem się, więc postanowiłem szukać dalej i oto wynik mojej pracy.

Znalazłem wtyczkę do Maxthon 2.xx o nazwie MaxBackUpv1.0.1, która załatwia wszystko, sam sprawdziłem.

Link do wtyczki http://addons.maxthon.com/pl_PL/post/2563
Link do pliku http://addons.maxthon.com/download_url/2563/20090605084426_MaxBackUp1.0.1.m2p

wtyczka pojawia się na górnym pasku przy napisie Dodatkowe, naciśnięcie na jej ikonkę powoduje zapis ustawień do pliku, a na trójkącik obok niej przywrócenie ustawień z pliku.

UWAGA. Przy instalacji Maxthon 2.xx na Win 7 zmienić domyślny katalog instalacji na Program Files inaczej wtyczki nie bedą chciały się instalować.

Spokojnego eksportu ustawień :)
TAR_ZAN

Powrót do Maxthon 2.x Tips & Tricks